Simon Eisner: Läsvärt om entreprenörer och positive impact!


Simon Eisner rekommenderar artikeln om entreprenörer och positive impact för de som är intresserade av företagsbyggande.

”The for-profit nature of their charitable enterprise allows them to tap into strategies used by both charities and corporations to achieve growth in their endeavors.”


Läs Artikeln här

No time for leftovers: The astonishing scale of food waste in the UK and around the world

In the UK alone, 8.4m people in the UK struggle to afford a meal, according to the UN's FAO - despite the UK wasting billions through food waste every year, according to food waste charity WRAP.

Food losses and waste is estimated to amount to $680bn in industrialized countries around the world, as well as a further $310bn in developing countries.

https://www.telegraph.co.uk/news/2018/01/02/no-time-leftovers-astonishing-scale-food-waste-uk-around-world/

Simon Eisner blir intervjuad om Allwin av Svensk media.

Simon Eisners mål: Att minska matsvinnet och ge måltider till behövande!

Simon Eisner berättar att det ska vara påfyllt och uppfyllt. Stora berg av färgglada frukter ska locka oss till köp i affären. Men vad händer med all färsk mat som inte längre är fin nog att säljas? Simon Eisner, tog tag i det enorma matsvinnet och startade ett företag som tar vara på maten genom att ge den till de människor som går hungriga.

Läs hela artikeln här: LÄNK

Simon Eisner har visat att Socialt Entreprenörskap fungerar!

Simon Eisner har under 12 år byggt upp Allwin till en fungerande organisation som som idag räddar 1 000 000 kg  (1 miljon kg) matsvinn från livsmedelsaffärer i Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund. Med Samhall som nationell partner kan Allwin nu bygga upp sin organisation i hela Sverige. 

Flaskhalsen är idag livsmedelsbolagen, innan var flaskhalsen att det inte fanns några lösningar. Det är OK att lägga kostnader på R&D och marknadsföring av nya produkter och butikskoncept för det är en investering i framtida intäkter. Utmaningen ligger i att livsmedelsbolagen ser vår tjänst som en kostnad istället för en investering i sin egna hållbarhetsprofil vilket i sig kommer locka till sig nya konsumentgrupper vilket också borde ses som en investering, på köpet kommer Goodwill, CSR och välgörenhetsperspektivet.  

Simon Eisner, VD Allwin

Socialt entreprenörskap                     

Simons mål: att minska matsvinnet och ge måltider till behövande

 

Simon Eisner, ALLWINS GRUNDARE är nominerad till årets viktigaste pris!

Simon Eisner är nominerad till Sveriges viktigaste arbetsmarknadspris som Årets eldsjäl för sitt arbete med att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. Tycker du att Simon Eisner förtjänar att vinna Visa vägen-priset?

Rösta på Simon Eisner här: 

https://visavagen.samhall.se/nominerade/simon-eisner/

#allwin #simoneisner #samhall #ica #coop #lidl #axfood

SIMON EISNER,med Allwin är nominerad till årets viktigaste pris!

Simon Eisner, grundare till Allwin är nominerat till Sveriges viktigaste arbetsmarknadspris som Årets arbetsgivare för att de öppnar arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. Tycker du att Allwin förtjänar att vinna Visa vägen-priset?

Rösta på Allwin här: https://visavagen.samhall.se/nominerade/allwin/

#allwin #räddamaten #visavägen #samhall #ica #coop #lidl #axfood