top of page

Om oss

Allwin tar hand om Sveriges matsvinn.

Snabbfakta

250M kr

Mat till ett marknadsvärde på 250 miljoner kr har gått till behövande.

5M kilo mat

Allwin har levererat 5 miljoner kilo mat till utsatta sedan start.

1M matkassar

Maten har blivit 1 miljon matkassar till utsatta sedan start.

500K leveranser

Allwins logistiklösning spinner på fint med 500,000 leveranser sedan start.

12 partners

Allwin har lyckats skapa ett nätverk av 12 framgångsrika partners och aktörer.

8 anställda

Allwin avlönar 8 st förare genom Samhall.

Allwin matsvinn

Allwin leder kampen mot matsvinn

Tillsammans med våra partners skapas storskaligt samhällsvärde genom nya jobb, miljövinster, mat till sociala verksamheter inom Svenska Kyrka, ideella föreningar och cafeer för hemlösa. Över 2,000 personer i anslutna butiker sorterar dagligen ut mat som hämtas och skänks, Allwin administrerar logistiken av leveranserna ut till kyrkor och sociala verksamheter, där ytterligare 100 tals personer är involverade i hantering av maten.

Allwin matsvinn

Samarbete med Samhall

Vi erbjuder idag en nationell matsvinns-lösning för l livsmedelsbutiker tillsammans med Samhall som representerar integration och jobbskapande för personer som står långt från arbetsmarknaden. En tjänst med hög kontinuitet kopplat till den cirkulära hållbara ekonomin för att storskaligt minska matsvinnet i livsmedelsbutiker och skapa nya viktiga jobb. Alla vinner.

Allwin matsvinn

Finansiell partner med ALMI

Genom åren har Allwin haft ALMI som finansiell partner där vi kunnat låna pengar för att utveckla vår verksamhet. Vårt samarbete med Samhall erbjuder oss en stabil partner för att etablera Allwin i hela Sverige. Ekonomiskt har vi vuxit sakta men säkert med fler anslutan butiker då vi inte förlitar oss på bidrag av skattemedel eller ekonomiska gåvor.

Allwin matsvinn

Allwin grundades 2010

2010 grundades Allwin med idén att matsvinn som uppstod i livsmedelsbutiker storskaligt med hög kontinuitet skulle transporteras till hjälporganisationer. 1 000 tals oavlönade timmar över flera år ledde så småningom till avtal med livsmedelsbutiker som betalar för Allwins tjänst vilket säkerställer ekonomisk överlevnad över tid.

 

Idag finns Allwin i Stockholm, Göteborg, Malmö/Lund och hjälper tusentals utsatta när dom behöver mat för dagen.

bottom of page