top of page
  • opixma

Allwins intensifierade arbete under Covid-19

Om Allwin:


Allwin är idag den enskilt största organisationen och var först i Sverige på att storskaligt re-distribuera matsvinn från livsmedelsbutiker till hjälporganisationer. Vi erbjuder en nationell matsvinnslösning för livsmedelsindustrin tillsammans med Samhall som representerar integration och jobbskapande för personer som står långt från arbetsmarknaden. En tjänst med hög kontinuitet kopplat till den cirkulära hållbara ekonomin för att storskaligt minska matsvinnet inom daglig varuhandeln och skapa nya viktiga jobb.Allwins intensifierade arbete under Covid-19


Allwin, tillsammans med sina samarbetspartners, utgör sedan många år en mycket viktig samhällsfunktion för att tillse att matsvinn levereras från matbutiker till behövanden. Detta behov har ökat markant till följd av pandemin Covid-19. En av målgrupperna som ökat signifikant under pandemins utbredning är bl.a. alla barn- och tonårsfamiljer vars skolgång nu helt eller delvis sker hemifrån och då utan ordinarie skolmatservering. Flera av våra mottagareorganisationer har rapporterat om ett ökat behov om stöd från just dessa grupper och familjer.

Allwin har därför, trots pandemins begränsningar samt med våra höga hygien och säkerhetskrav för våra chaufförers hälsa, med oförminskad styrka fortsatt våra viktiga matleveranser. Nu med ett extra fokus på att vid behov justera våra rutter, avhämtnings- och avlämningsställen för att på bästa sätt kunna hjälpa de medmänniskor som behöver oss mest denna extraordinära tid.


Allwin i siffror:


- Grundades 2010

- Sysselsätter 9 personer

- Distribuerar dagligen, måndag till fredag tonvis med matsvinn, motsvarande hundratals utdelade matkassar till utsatta varje dag.

- Verksam i Stockholm, Göteborg, Malmö och LundMed vänliga hälsningar,


Simon Eisner

Ordförande

ALLWIN

9 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page