Simon Eisner´s ide har räddat mat till hemlösa för 250 miljoner kr

Uppdaterat: 18 okt.

Simon Eisner var först i Sverige med att 2004 storskaligt börja ta hand om matsvinn från företag i livsmedelsbranschen och bygga upp en matbank. Sedan start har mat för ett värde av 250 miljoner kr kommit utsatta till godo. Allwin är verksamma i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund med 10 stycken sysselsatta genom att nationellt avtal med Samhall.


Simon Eisners idé har lett till många utmärkelser och priser och spaltmeter i DI, SvD, GP, Allers, HemmetsJournal, DN, SVT, branschtidningar och att stort antal avhandlingar och forskningsprojekt, vilket har inspirerat många av de aktörer som idag jobbar för att minska matsvinn i Sverige och Skandinavien.
Sedan ett flertal år tillbaks så går Allwin runt ekonomiskt, vilket bevisar att konceptet fungerar och kan nu växa organiskt för egen maskin. Till skillnad från de flesta andra aktörerna så är de finansierade av skattemedel eller riskkapitalister och framtiden är osäker gällande deras överlevnad.#matbank #cirkulärekonomi #regeringen #matsvinn #allwin #lidl #slu #samma #coop #ica #crs #simoneisner #svenskakyrkan #samhall #jordbruksverket #socialtföretagande #naturvårdsverket #livsmedelsverket #entreprenörskap

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Facebook

ALLWIN AB

C/O MCON

Södra Larmgatan 4 4TR

411 16 Göteborg

simon @ allwin.nu