top of page

Simon Eisner´s ide har räddat mat till hemlösa för 250 miljoner kr

Uppdaterat: 1 juli

Simon Eisner var först i Sverige med att 2004 storskaligt börja ta hand om matsvinn från företag i livsmedelsbranschen och bygga upp en matbank. Sedan start har mat för ett värde av 250 miljoner kr kommit utsatta till godo. Allwin är verksamma i Stockholm, Göteborg, Malmö och Lund med 10 stycken sysselsatta genom att nationellt avtal med Samhall.


Simon Eisners idé har lett till många utmärkelser och priser och spaltmeter i DI, SvD, GP, Allers, HemmetsJournal, DN, SVT, branschtidningar och att stort antal avhandlingar och forskningsprojekt, vilket har inspirerat många av de aktörer som idag jobbar för att minska matsvinn i Sverige och Skandinavien.


god kreditvärdighet UC+Allwin+Simon+Eisner
god kreditvärdighet UC+Allwin+Simon+Eisner

Sedan ett flertal år tillbaks så går Allwin runt ekonomiskt, vilket bevisar att konceptet fungerar och kan nu växa organiskt för egen maskin eller skala upp med riskkapital.


För många andra aktörer inom matsvinn som är finansierade av skattemedel, postkodstiftelserna, eller riskkapitalister är framtiden osäker gällande deras överlevnad. Karma, Whywaste, Matsmart, ätbart, stadsmissionerna, matmissioner går alla back utan bidrag från kapitalister, donationer eller skattebetalarna.218 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page